Selyemvirág környezettudatos esküvő mesterfokon

Realisztikus selyemvirág – a művirág többé nem ciki!

Elismerően nyilatkozott környezettudatos realisztikus selyemvirágot alkalmazó dekorációs munkánkról az alábbi cikken Magyarország talán egyik legkedveltebb esküvői magazinja az Esküvő Classic.

A folyamatosan esküvői divatot követő médium felkapta a fejét az általunk kommunikált zero waste- környezet tudatos dekoráció alternatívájára. A realisztikus selyemvirágok alkalmazási területeiről és ezek előnyéről cikket osztott meg olvasóival.

A teljes írást ezen a linken olvashatjátok el.

Exclusive megoldás környezetbarát selyemvirággal

 

A cikk írója gyakorlatilag már a bevezető mondatban összefoglalja a lényeget, melyet az alábbiakban idézek.

“A MISS LULLI Decor kiemelten magas minőséget képvisel az esküvői dekorálás terén. Ebben nemcsak precíz meglátásaik és szakmai tiszteletük játssza a főszerepet, hanem azok a megszólalásig élőre hasonlító virágok, amelyekkel tartós, időtálló és többszörösen újrahasznosítható, környezetbarát esküvői dekoráció valósítható meg”.

Hatalmas örömünkre szolgál, hogy egy ilyen széles látókörrel rendelkező, esküvő szakmán belül sokat látott szereplő ennyire minőséginek tartja a munkánkat.

Selyemvirág, mint élhető alternatíva

Személyes tapasztalatunk szerint egyre több menyasszonynak fontos a fenntarthatóság, azonban a selyemvirágról eltejedt “gagyi kép” korlátok közé sorolta ezt a dekorációs lehetőséget.

Jó hírünk van azok számára, akik nyitottak alternatív megoldásokra. A selyemvirág többé már nem ciki, legalábbis a nálunk bérelhető kompoziciók.

A 3D technológiák megjelenésével a formák is egyre élethűbbé varázsolhatóak! Erre remek példa az a külföldről importált gumi hortenzia, amelyet asztaldíszeinkbe alapként használunk és megszólalásig hasonlít eredeti társára.

Gumi hortenzia selyemvirág
Olyan, mintha élő virág volna

Élővirág kontra selyemvirág

A hortenzia csodálatos mind kinézetre, mind volumenében és az asztaldíszek páratlan alkotó elemei. Sajnos azonban erre a virágfajtára is elmoindható, hogy  az

egyik legkevésbé kezelhető virág. Érzékeny a melegre, így akár pár óra alatt is veszíthet frisseségéből és szépségéből.

Amennyiben élővirág pártiak vagytok érdemes végig gondolni, hogy kockáztatjátok-e a mai időjárási viszonyok mellett a látványt, mikor annak a végeredménye korán sem garantálható.

Ha belegondolunk, hogy a mai virágárak mellett az élővirág költsége cca. másfélszerese lehet műanyag társaiknak egy 100  fős esküvőnél garantáltan pénztárca kímélőbb lesz az alternatív megoldás, ráadásul még a környezetünket is óvjuk vele.

Természetesen vannak olyanak, akik továbbra sem szeretnének lemondani az élővirág élményéről, azonban érdemes arra számítani, hogy mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk a megálmodott hatás eléréséhez.