Rezgő asztaldísz ezüst gyertyatartóval -MISS LULLI Decor

Téli esküvők gyémántként ragyognak- dekoráció

Téli esküvők – dekoráció és csillogás

Ezen a téli esküvőn mintha gyémántot szórtunk volna szét, úgy csillogott a terem a fagyos Duna tükrén a Spoon állóhajón.

Ahogy a leghidegebb évszak nyomot hagy az ablakon, a cudar idő jégvirágot rajzol a kinti világ és a benti szoba láthatatlan határára. Mindig szerettem ezeket a környezet által alkotott kis képződményeket nézni. Lenyűgöztek ahogy végeláthatatlan sormintában fonódtak össze, ezek a természet által hímzett parányi cirádák az ablak üvegén. Ezt a hangulatot próbáltuk megteremteni egy januári esküvő alkalmával.

Jeges hangulat a szerelem forró ünnepén

A tél zordsága ellenér,  megannyi ünnepi pillanatot rejt ez az évszak számunkra, melybe nem csak az adventi időszak, hanem az esküvői időszak is előkelő helyet kaphat.

Az esküvő bármely időszakban egy nagyon meghitt, bensőséges esemény, amely két fiatal összetartozását hivatott a világba kiáltani.
Télen az időjárás adottságaira való tekintettel kénytelenek vagyunk behúzódni a szoba melegébe, ez azonban nem jelenti azt, hogy a megfelelő kellékek használatával ne hozhatnánk el termen belül az évszak jellemzőjét, a  jeges csillogást. Miért is ne tennénk ezt?

Kristaly-kiegeszitok-teli-dekoracio-MISS-LULLI-Decor
Kristály kiegészítők-téli dekoráció-MISS LULLI Decor

Ragyogó gyémántok a zöldellő és burjánzó virágok helyett

Jégkék asztali dekoráció üveg gyöngyös tállal- MISS LULLI Decor
Jégkék asztali dekoráció üveg gyöngyös tállal- MISS LULLI Decor

Ebben a bekezdésben a tél sajátosságaira szeretnénk felhívni a figyelmet.

Először is a hideg évszakot a maga kopárságával és a gyér növényzetével csodálatos elemekkel dobhatjuk fel. Olyanokra gondolunk, mint a jégre emlékeztető üvegtárgyak vagy például a gyémántos csillogást idéző tükrök és a csiszolt kristályok. Ezek a tárgyak valóban a hideg érzetet borzolják, ráadásul a hófehér és jégkék színek remekül illenek a koncepcióba.

Ennek eredményeként a képeken látható összhatás csodásan megmutatja a tél jellemvonásait, továbbá egy olyan páratlan helyszínen, mint a Dunán található Spoon Állóhajó remekül harmonizál vele.
Másodszor, a fehér szín valóban a tél kihagyhatatlan árnyalata, mert ez az örökké elegáns, patyolat tiszta tónus végtelen tereket képes uralni a maga egyszerűségében. Emellett az árnyalat mellett az ezüstös fém szín az arany és a rosegold  is remekül mutat.  Mi az ezüst színt választottuk ahhoz, hogy a  dekorációnk úgy ragyogjon, akár egy kis ékszerdoboz.

Harmadszor, ahol megtalálható a hideg, ott következésképpen melegségnek is kell lennie. Pontosan ezért érdemes egy kis élénkséget is belecsempészni a koncepcióba, mert így e nélkül túl steril környezetet kaphatunk. Hacsak nem az előbb imént hatás a cél, például érdemes olyan hamvas, pasztell színekkel dolgoznunk, amely éppen csak felrázzák a környezetet, nem túl nagy fókuszt helyezve az adott tárgyra, csupán izgalmasabbá téve azt.

A dekoráció

Az esemény során készült dekoráció fő virága, a sokak által közkedvelt és manapság divatosnak mondható rezgő volt. A kompozíciót egy magas ezüst gyertyatartó segítségével emeltük ki az asztaldísz fő részeként.

Például a kék színt asztali organza futókkal vittük bele a koncepcióba. Ez az anyag légies könnyedséggel szinte fuvallat szerűen helyezkedett el a hosszú asztalokon. Ami a legfontosabb a terítéken a csillogást és a drágaköves ragyogást kölcsönző tündöklő gyertyatartók és mécsestartók adták.

 

TEzüst gyöngyös dekortányér- masni szalvétával-MISS LULLI Decor
Ezüst gyöngyös dekortányér- masni szalvétával-MISS LULLI Decor

Ráadásul az asztalaon különleges színű pohatrakat is elhelyeztünk. A képen látható kék vizespoharakat azért terítettük az asztalra, hogy ezzel is csodásan hangsúlyozzuk a hideg árnyalatokat a terítékben.

Egyszerűen nem lehet megunni a LaMesa gyöngyös tányérjait, mely segítségével akár az igazgyöngy nyakékek úgy ragyognak a tányérok a terített asztalokon.

A mi személyes kedvencünk a púderrózsaszín szirmok voltak, melyeket üvegbúra alá rejtettünk. Az üveg burával kombinálva olyan hatást keltettek, akár a kis desszertfalatkák. Színükkel, formájukkal üde színfoltként dobták fel az amúgy teljesen hideg tónusú dekorációt.

Sokan szeretik a különleges, extra tányérdíszeket, mi a szalvéták elegáns hajtására helyeztük inkább a hangsúlyt. Valóban különleges formájú szalvétákat készítettünk, melynek masni formája egyben elegáns és bájos kiegészítője volt az amúgy is gyönyörű üvegtányéroknak. A teríték pedig nem lehet teljes a gyönyörű grafikai anyagok nélkül, melyek Varró Réka csodálatos munkáját dicséri.

Összefoglalva

Összegezve a téli dekorációról elmondhatjuk, hogy a hideg színek minimális használatát fehér színnel kombinálva nagyon elegáns, évszakra jellemző terítéket tudunk varázsolni. A tökéletes eredmény érdekében használjunk fémesen csillogó tárgyakat, drágakőre emlékeztető luxus kiegészítőket és ne feledkezzünk meg a téli virágokról sem. Az egészet bolondítsuk meg egy kis szívet melengető melegebb árnyalattal és élvezzük a szemet gyönyörködtető látványt egész eset a maga pompájában.